Hoe kan ik online BKR opvragen?

Hoe kan ik online BKR opvragen?
Wilt u uw BKR opvragen en daarmee inzicht verkrijgen in uw kredietsituatie? U heeft daarvoor een aantal verschillende keuzes. Houd er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn, het is niet gratis om uw BKR op te vragen.

Product en bestelproces

U kunt online uw BKR opvragen door allereerst een keuze te maken voor een van de producten. U kunt gebruik maken van online toegang via een Standaard of een Premium pakket, of alleen vragen om een papieren overzicht van uw situatie. Vervolgens kunt u het bestelproces openen en dit doorlopen, door de aanwijzingen op het scherm te vullen. Het is onder andere van belang om voor de juiste gegevens te zorgen, zodat u uw persoonlijke situatie bij het BKR op kunt vragen en de legimitatie uiteindelijk geen problemen zal opleveren.

Manier van bezorgen en betalen

Heeft u een keuze gemaakt en staat u op het punt om de bestelling te plaatsen? Dan dient u online aan te geven hoe u de beschikking wenst te krijgen over het papieren overzicht van het BKR. U kunt online uw BKR opvragen, maar u ontvangt in ieder geval een exemplaar op papier. U kunt zelf aangeven of u dit bij het BKR of bij een postkantoor wenst af te halen, of dat u het overzicht bij u thuis wilt laten bezorgen. Kies vervolgens voor de betaling via iDeal, door de stappen op het scherm te doorlopen en het bedrag te voldoen.

Ophalen of thuisbezorgen
Heeft u aangegeven dat u uw BKR overzicht op wilt halen, bij het BKR zelf of wellicht op het postkantoor? U ontvangt een bericht op het moment dat het BKR uw gegevens heeft verstuurd, waardoor u vanaf dat moment de mogelijkheid heeft om et overzicht op te halen en dit vervolgens zelf te raadplegen. Laat u het BKR overzicht naar uw adres versturen? Dan zal het BKR aangeven wanneer de gegevens verzonden zijn. Zorg ervoor dat u zich tijdens het afhalen of tijdens het bezorgen aan de deur kunt legitimeren, aangezien het anders niet mogelijk is om u het BKR overzicht te overhandigen. Dit omwille van de vertrouwelijkheid van de gegevens waar het om gaat.